עוף זה מאכל מרכזי בהמון תוכניות תזונה, במיוחד עבור ספורטאים ומפתחי גוף שרוצים לפתח גוף ולבנות מסת שריר. המון אנשים אוהבים דווקא את חלק הפרגית, כי חלק הזה רך והטעם שלו עשיר. שאלה שעולה תמיד זה כמה קלוריות יש בפרגית? בעזרת המאמר הזה אתם תבינו את הערך הקלורי של הפרגית, ולמה מפתחי גוף אוהבים אותה כל כך.
המקור של הערכים התזונתיים בכתבה זה USDA (משרד החקלאות האמריקאי). כמות הקלוריות בפרגית יכולים להשתנות בהתאם לכמות השומן שיש בנתח, ובדרך שאתם מבשלים אותה. עם זאת, ההבדלים לא אמורים להיות משמעותיים.
כמה קלוריות יש בפרגית?
ב-100 גרם פרגית יש 179 קלוריות.
- חלבונים: 24.8 גרם
- פחמימות: 0 גרם
- שומנים: 8.15 גרם
כמות הקלוריות יכולה להשתנות בהתאם למידת העשייה, ולמתכון. ככל שתבשלו את הפרגית יותר, כך כמות המים בה תקטן והקלוריות יגדלו ל-100 גרם. בנוסף לכך צורה הבישול שאתם תשתמשו בה, גם תשפיע. אם תוסיפו המון שמן, או תבלינים ורטבים עתירי סוכר או שומן, כמות הקלוריות תגדל גם כן.
היתרונות של פרגית
מאכל עשיר בחלבונים שעוזרים לבנות מסת שריר
כולם יודעים את החשיבות של אכילת מספקת של חלבונים. הרי זה ידוע שהערך התזונתי שבונה את השרירים זה החלבונים. פרגית זה מקור חלבון מצוין. ב-100 גרם פרגית יש 24.8 גרם חלבון ו-179 קלוריות, זה יחס מצוין בין חלבונים לקלוריות.
למפתחי גוף וספורטאים יש תזונה דיי משעממת, והפרגית יכולה דרך נוספת, טעימה ויעילה להשגת הכמות חלבון הדרושה ביום. אתם יכולים לחשב את כמות החלבון שאתם צריכים לאכול ביום, בעזרת המחשבון חלבון שיש לנו באתר.
מכיל ויטמינים ומינרלים חשובים
פרגית מכילה המון ויטמינים ומינרלים שחשובים לבריאות תקינה. הם מקור טוב לויטמין B6, שעוזר לגוף לייצר כדוריות דם אדומות, ועוזר לתפקוד המוח. בפרגית יש גם ויטמין B12, שחשוב לתפקוד מערכת העצבים. יתרה מכך, זה גם מאכל עשיר בברזל ואבץ, שחשובים לשמירה על מערכת החיסון.
פרגית זה מאכל דל קלוריות שיכול לעזור בירידה במשקל
למרות שבפרגית יש קצת יותר קלוריות מחזה עוף, זה עדיין מאכל בריא, טעים ודל בקלוריות. זה מאוד קשה לאכול רק חזה עוף כל הזמן. כדי להצליח בתהליך החיטוב, חייב לגוון במאכלים, ופרגית יכולה להוות אלטרנטיבה מעולה. בנוסף לכך זה מאכל שיכול לעזור לכם להיות שבעים לאורך זמן, וכך אתם תפחיתו את צריכת הקלוריות שלכם.
מתכון מהיר ודל קלוריות לפרגית
הנה מתכון לפרגית קל ופשוט דל בקלוריות, שלא מצריך שום ידע קודם בבישול.
מצרכים:
- 4 – חתיכות של פרגיות
- 2 – שיני שום, קצוצות
- 1 – לימון, גם מיץ וגם גרידת לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים את התנור 190 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את השום, מיץ הלימון, מעט גרידת הלימון ושמן הזית.
- מניחים את הפרגיות בתבנית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם.
- מורחים את תערובת על הפרגיות בצורה אחידה.
- אופים את ירכי העוף במשך 35-40 דקות. חשוב שתשגיחו עליהן, כדי שלא יתייבשו.
- מוציאים את הפרגיות מהתנור ונותנים להם לנוח כמה דקות לפני שמגישים.
אתם יכולים להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי שלכם למתכון הזה של הפרגית, רק תשדלו לא להגדיל את כמות הקלוריות בצורה משמעותית.
שורה תחתונה
אם אתם רוצים לגוון את התפריט שלכם, פרגית זה אופציה מצוינת. אם אתם מפתחי גוף, ספורטאים או סתם אנשים שאוהבים לאכול בריא, שילובם בתזונה שלכם יכול להיות רעיון מעולה. פרגית זה מאכל בריא, דל בקלוריות, עשיר בחלבונים וטעים במיוחד. הם גם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים חשובים לבריאות שלנו. יתרון נוסף של הפרגית, זה שאפשר להכין אותה באינספור דרכים וטעמים, כך שהיא אף פעם לא תשעמם אתכם.