כולם אוהבים חמאת בוטנים. את המתכון לחטיף חלבון ביתי כל אחד חייב לנסות. הוא קל להכנה וטעים להפליא. כל מפתח גוף יודע שזה תמיד נחמד שיש מאכל עם חלבון מוכן וזמין לדרך כמו חטיפי חלבון. בנוסף זאת דרך מעולה להתמודד עם החשקים למתוק.
אין כאן רכיבים מלאכותיים, כל הרכיבים במתכון הזה הינם טבעיים ולכן הוא גם בריא. יתרה מכך חטיפי חלבון אלו מלאים במרכיבים שיש לכולם בארון וממותקים במייפל.
והכי חשוב שהם טעימים מאוד – יש המון חטיפי חלבון לא מעוררי תיאבון במיוחד,. עצם זה שניתן לראות את כל הרכיבים ניתן לשער איזה טעם מופלא יש לו!
היכרות עם הרכיבים:
בסיס לחטיף חלבון:
- קמח שקדים: קמח שקדים עמוס בחלבון ומהווה את הבסיס למתכון זה.
- אבקת חלבון: אבקת החלבון תגדיל את כמות החלבון בחטיף חלבון. כדאי להשתמש באבקות עם טעם ניטרלי יחסית כגון: וניל, שוקולד, קרם עוגיות.
- חמאת בוטנים: חמאת בוטנים היא מקור מצוין לשומנים וחלבונים טובים. חמאת הבוטנים עוזרת להחזיק את כל הרכיבים ביחד.
- סירופ מייפל: בשביל להוסיף מעט מתיקות! במתכון של הזה של חטיף חלבון ניתן להפוך את החטיפי חלבון ללא סוכר, פשוט צריך להשתמש בתמרים או לטחון את התמרים עם מים חמימים כדי להכין ממרח תמרים.
- מלח ים: אופציונלי. אם אתם אוהבים תוספת של מלח ים, אתם מוזמנים להוסיף אותו. אמנם יש מליחות בחמאת הבוטנים עם זאת, כדאי להוסיף חצי כפית מלח ים על מנת לחזק את הטעמים.
ציפוי של שוקולד מריר:
- אבקת קקאו: זהו הבסיס של השוקולד המריר
- סירופ מייפל: כמובן שעדיף סירופ מייפל טבעי. הוא מוסיף את המתיקות לשוקולד. שוב, ניתן להפוך את החטיפי חלבון ללא סוכר, על ידי הורדת השוקולד לחלוטין או שאתה יכול להוסיף לזה גם משחת תמרים.
- וניל: אופציונלי, על מנת להעשיר את הטעם.
- שמן קוקוס: זה נותן לשוקולד מרקם חלק וקרמי.
מתכון לחטיף חלבון ביתי:
עבור הבסיס:
1 כוס קמח שקדים
½ כוס אבקת חלבון
¼ כוס סירופ מייפל
1 כוס חמאת בוטנים טבעית
¼ כפית מלח ים
בשביל השוקולד:
¼ כוס שמן קוקוס
½ כוס אבקת קקאו
1 כפית וניל
¼ כוס סירופ מייפל
הוראות הכנה של המתכון לחטיף חלבון:
1.מערבבים בקערה קטנה את קמח השקדים, אבקת חלבון, סירופ מייפל, חמאת בוטנים ומלח (אם משתמשים). מערבבים עד שלא נשאר גושים ונוצר מרקם אחיד.
2.מרפדים תבנית אפייה בגודל 8×8 בנייר אפייה. מהדקים את הבצק לתבנית עד להגעה לשכבה אחידה.
3.בקערה קטנה נוספת מוסיפים שמן קוקוס, אבקת קקאו, וניל וסירופ מייפל. צריך לערבב עם מטרפה או מיקסר. ולאחר מכן מחממים אותו במיקרוגל למשך 10-15 שניות. המרקם צריך להיות נוזלי.
4.יוצקים שוקולד על הבצק הדחוס בתבנית האפייה.
5.מכניסים למקרר למשך כשעתיים או עד להתייצבות השוקולד. אפשר גם להכניס ישירות למקפיא. לאחר התייצבות, חתכו לריבועים אחידים ואכלו. חשוב לשמור במקרר כשלא מנשנשים אותם.
וריאציות שניתן לשנות במתכון לחטיף חלבון:
- ללא בוטנים: השתמשו בחמאת שקדים או קשיו.
- ללא אגוזים: השתמשו בכל חמאת זרעים כמו חמאת זרעי חמניות. רק תוודא שזה עקביות נוזלית. לקמח השתמשו בקמח שיבולת שועל במקום בקמח שקדים.
- ללא שוקולד תוצרת בית: אפשר להשתמש בכל חנות שקנית שוקולד מריר ולהמיס.
- ללא סוכר: אפשר להשמיט את סירופ המייפל ולהוסיף לחפיסות ולשוקולד ממרח תמרים. מכיוון שהוא עשוי להיות מעט יותר יבש, אפשר להפוך את ממרח התמרים לנוזלי יותר על ידי הוספת מים או להוסיף עוד חמאת בוטנים למתכון (התחל עם ¼ כוס).
אחסון החטיף חלבון.
החטיפי חלבון צריכים להיות בקירור כדי להישאר יציבים. ניתן לאחסן את החטיפים במקרר עד שבועיים. בנוסף לכך ניתן להקפיא אותם ולשמור אותם עד כחודשיים במקפיא. הם מאוד טעימים גם אחרי שמקפיאים אותם, רק צריך לתת להם להפשיר כמה דקות לפני האכילה.
בעזרת המתכון לחטיף חלבון יהיה לך תמיד חלבון זמין וטעים. כך שמקום לקנות כל הזמן חטיפי חלבון אפשר להכין ולשמור במקרר. נוסף לכך שאם כבר יש חשק למתוק אז בעזרת החטיף חלבון הזה יש רווח של חלבון.
רוצה מתכון לפנקייק חלבון??? לחץ כאן למתכון לפנקייק חלבון.