פנקייק חלבון נשמע טוב בתיאוריה, אבל זה לא פשוט בכלל להגיע למתכון שבסופו של דבר הפנקייק לא יהיה דק, גומי, חסר טעם ושנראה לא טוב. הפנקייקים האלה הם עשויים רק מ-6 מרכיבים, ללא גלוטן, ועמוסים בחלבון, מה שגורם להם להיות ממלאים הרבה יותר ממתכון טיפוסי. זו הסיבה שאנחנו נלהבים לשתף את המתכון הזה הפנקייקים האלה אווריריים וטעימים וקלים להכנה.
כל זה ותקבלו 18 גרם חלבון למנה של 3 פנקייקים!
אחד הדברים הטובים ביותר בפנקייק החלבון הזה הוא שאתה צריך רק 6 מרכיבים כדי להכין אותם. ברצינות!
המתכון מתאים ל12 פנקייקים, אבל זה תלוי בגודל שמכינים.
הכנת פנקייק חלבון – מרכיבים:
- 2 בננות בינוניות
- 3 ביצים בינוניות
- חצי כוס אבקת חלבון לפי טעם אישי (עדיף וניל, שוקולד או קרם עוגיות)
- רבע כוס שיבולת שועל
- 2 כפיות אבקת אפיה
- קורט מלח
בננות – למרות שזה לא חובה, אבל כדאי להשתמש בבננות עם כתמים חומים, משום שהם מתוקות יותר ועם טעם חזק יותר של בננה.
ביצים – תנו לביצים לשבת בטמפרטורת החדר כדי להתחמם מעט. ביצים בטמפרטורת החדר יחזיקו יותר אוויר כשתערבבו אותן. כתוצאה מכך שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר, הפנקייק יהיה אוורירי.
הוראות הכנה לפנקייק חלבון:
- מוסיפים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ובלי גושים.
- מחממים ומשמנים מחבת על אש בינונית-נמוכה.
- וצקים את חלק מהבלילה ישירות ממיכל הבלנדר על התבנית. מחכים עד שמתחילות להיווצר בועות מלמעלה, זה לוקח בערך 2-3 דקות. הופכים ומבשלים עוד 1-2 דקות. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את בלילה.
- מגישים את הפנקייקים. אם רוצים לשדרג אם הפנקייק חלבון אפשר להגיש עם פירות, שקדים וסירופ שוקולד או מייפל.
הנה הטיפים הטובים ביותר בשביל פנקייק חלבון מושלם!
אין בלנדר?
אפשר לערבב פנקייק חלבון עם מטרפה. אבל צריך להחליף את שיבולת שועל בקמח שיבולת שועל.
יש לשים 3 כפות של קמח שיבולת שועל במקום רבע כוס בשיבולת השועל.
איך לדעת מתי להפוך?
כשהבועות מתחילות לבעבע על הפנקייקים. אם כשהם מבעבעות, החורים מתמלאים בבלילה נוספת, עדיין לא צריך להפוך אותם. כשהבועות מבעבעות ומשאירות חורים, אז אפשר להפוך אותן.
מתכון של פנקייק חלבון זה הוא בסיסי. תשפרו בהתאם לטעם האישי.
אפשר להוסיף שקדים, אוכמניות, פירות יער, זרעי צ'יה לקבלת יותר חלבון, שוקולד מריר קצוץ. אפשר להוסיף רטבים כמו שוקולד, מייפל, או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
ומה עושים עם מה שנשאר??
כמובן שאת מה שנשאר אפשר לשמור במקרר למשך 3-4 ימים בקופסא אטומה ולחמם מעט במיקרוגל ואוכלים.
ערכים תזונתיים:
הגשה: 1 פנקייק | קלוריות: 58 קק"ל | פחמימות: 6 גרם | חלבון: 6 גרם | שומן: 2 גרם
אם אתם לא מבינים באבקות חלבון ולא יודעים איזה אחת לבחור כנסו למדריך המלא לאבקות חלבון. ושם תגלו את כל מה שרציתם לדעת בנושא.